Грађанину који је снимио обрушавање потпорног зида у Грделичкој клисури прете отказом

САОПШТЕЊЕ
1

Како Покрет центра незванично сазнаје грађанину који је снимио обрушавање потпорног зида у Грделичкој клисури прете отказом јер је снимак доспео у јавност.

Да ли су они који су одговорни што је до рушења зида уопште дошло помислили да ће тако нешто остати сакривено од очију јавности, као да се ради о пар метара зида, а не о читавом потпорном зиду на путу који само што није пуштен у промет, а који се након три делимична обрушавања четврти пут и у потпуности срушио?

Собраћајни институт ЦИП израдио је пројекат за ову деоницу Коридора 10 и предао га 2010.године, али остаје непознаница ко је и када тај пројекат препројектовао, из ког разлога је тражена измена пројекта, ко је потписао ново пројектантско решење и ко је то из Коридора Србије то прихватио?

Уместо да позову на одговорност оне који су потпорни зид пројектовали, препројектовали, одобрили и изградили, представници владајуће већине се обрачунавају са сведоцима њиховог немара и свеукупних пропуста.

Да ли ће овакве истраге у ствари бити задатак БИА, чије је учешће у истражном радњама најавила министарка Михајловић? Иако остаје нејасно шта то тачно треба да утврди БИА у овом случају, поставља се питање и због чега министрака Михајловић не коментарише изјаву директора Коридора Србије Зорана Бабића, који је недавно рекао да је обрушавање потпорног зида било очекивано?

Покрет центра позива представнике владајуће већине да престану са претњама и уценама грађана који нису ништа више него сведоци њихове неспособнисти и нестручности. Позивамо на одговорност, пре свега подношењем оставки, директора Коридора Србије и одговорних у надлежном министарству, на челу са министарком Михајловић.

U normalnom svetu Ministar podnosi OSTAVKU. Direktor koridora biva uhapsen zajedno sa nadzornim organom.Te stvari kao jedan ijedan 2. Tu je u pitanju kradaj a materijala i verovat o dopuna ugovora.

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

84 + = 89

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …

САОПШТЕЊЕ
3
Социјално одговорније буџетирање је могуће – амандмани

Данас ћемо у Народној Скупштини Републике Србије испред посланичке групе Покрет Центра предати амандман на Предлог закона о буџету за 2019. годину, са следећим изменама: Укидају се кабинети свих потпредседника Владе РС, јер они су и ресорни министри и кабинете имају и у својим министарствима. Укидају се ресори три министра …

САОПШТЕЊЕ
1
Опасна и неприхватљива агресија

Политичка, медијска и друштвена агресија неприхватљиве су за демократско друштво. Када ће доћи крај менталном, вербалном, медијском, економском, друштвеном, емоционалном и физичком насиљу од стране одређених политичких моћника над грађанима који мисле другачије, доминантно је питање које су сви мислећи људи себи и другима поставили бар једном. Неки се уздају …