Безбедност косовских политичара упитна

САОПШТЕЊЕ

Покрет центра, преко извора који живе и раде на Косову и Метохији, сазнаје да постоји основана сумња да је безбедност косовског политичара, члана Председништва Српског националног форума, Момчила Трајковића угрожена.

Након што се отвореним писмом обратио председнику Србије хајка на Трајковића у прорежимским медијима не јењава. Подсећамо да је слична увертира била и пред убиство Оливера Ивановића. Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта странке коју је предводио, а свему је претходило цртање мете на челу и незапамћена хајка на једног од предстваника Срба са Косова и Метохије.

До нас је стигла информација да је пре неколико вечери у Чаглавици, месту у којем живи Момчило Трајковић, примећен један од људи задужених за „прљаве послове“ СНС-а и Српске листе, чувени Зеља. Сваки покрет господина Трајковића се прати и о свему се реферише централи у Београду.

Поред тога, на терену се свакодневно налазе телевизијске екипе које од грађана узимају изјаве које би потврдиле Вучићеве изјаве и реакције на отворено писмо Момчила Трајковића. Готово идентичан медијски линч припреман је и спроведен над убијеним Оливером Ивановићем пре седам и по месеци.

У таквој атмосфери страха припрема се и терен за посету Александра Вучића 8. септембра у Косовској Митровици. У међувремену се врши притисак на запослене у јавном сектору како би се обезбедио масован скуп. Тако су на пример директори у школама у обавези да доставе списак запослених који ће доћи на скуп подршке Александру Вучићу, а спискове достављају Јасмини Дедић, начелници школске управе у Косовској Митровици.

Покрет центра позива државни врх Србије и представнике Српске листе на Косову и Метохији, као и оне који у њихово име врше застрашиње, да се уздрже од притисака на локално становништво и од обрачуна са политичким неистомишљеницима.
Покрет центра

30. август 2018. године

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

36 − 33 =

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …

САОПШТЕЊЕ
3
Социјално одговорније буџетирање је могуће – амандмани

Данас ћемо у Народној Скупштини Републике Србије испред посланичке групе Покрет Центра предати амандман на Предлог закона о буџету за 2019. годину, са следећим изменама: Укидају се кабинети свих потпредседника Владе РС, јер они су и ресорни министри и кабинете имају и у својим министарствима. Укидају се ресори три министра …

САОПШТЕЊЕ
1
Опасна и неприхватљива агресија

Политичка, медијска и друштвена агресија неприхватљиве су за демократско друштво. Када ће доћи крај менталном, вербалном, медијском, економском, друштвеном, емоционалном и физичком насиљу од стране одређених политичких моћника над грађанима који мисле другачије, доминантно је питање које су сви мислећи људи себи и другима поставили бар једном. Неки се уздају …