Od sutra u Kragujevcu akcija “Rez na porez”

EKONOMIJA

Sutra (petak, 19.10.2018.god.) od 14 časova u Kragujevcu kod Hotela Zelengora počinje akcija “Rez na porez” koju zajednički organizuju Šumadijska regija, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Pokret centra.

Kragujevčani jedini u Srbiji plaćaju porez na imovinu uvećan za 50 odsto, a političke organizacije okupljene u ovoj akciji zahtevaju umanjenje poreza na imovinu fizičkih lica.

Pozivamo vas da sutra o ovom problemu razgovarate i sa vašim sugrađaninom i narodnim poslanikom Pokreta centra, Nenadom Božićem koji je povodom ove akcije izjavio sledeće:

“Građani Kragujevca plaćanjem povećanog poreza na imovinu u stvari plaćaju nedomaćinsko i neefikasno upravljanje gradskim resursima. Taj novac ide na vraćanje dugova, izgubljene sudske postupke i subvencije javnim preduzećima koja nisu u stanju da posluju održivo iako imaju monopol u pružanju svojih usluga. Povećanje poreza na žalost neće uticati na poboljšanje života građana i investicije u infrastrukturu. Gradsko veće Kragujevca nema većnika za imovinu i finansije već taj deo posla navodno obavlja gradonačelnik koji sigurno pored svojih obaveza nije u mogućnosti da i taj posao radi posvećeno. Takav pristup upravljanja imovinom i finansijama najbolje pokazuje odnos prema našem novcu.
Pokret centra traži da se poreska stopa poreza na imovinu vrati na prethodni nivo i da se finansijama upravlja domaćinski i posvećeno.”

Pozivamo vas da akciju “Rez na porez” podržite i potpisivanjem peticije za umanjenje poreza na imovinu fizičkih lica na teritoriji grada Kragujevca koja se nalazi na ovom linku.

#RezNaPorez #RezNaPorez

U Kragujevcu, 18. oktobar 2018. godine

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

23 − 20 =

EKONOMIJA
2
Siva ekonomija – rak rana društva

Procene su da je udeo sive ekonomije u Srbiji oko 30 odsto BDP-a, ili po slobodnoj procedni oko 12 milijardi evra. Prihod kojeg se država odriče preko neuzimanja poreza i doprinosa iznosi preko 1.2 milijarde evra. Po tom osnovu Srbija se nalazi na vrhu evropske i svetske lestvice. Sve vlade, …

EKONOMIJA
Ekonomija budućnosti

Mantra o tome kako treba samo učiti i završiti školu, a posao će doći sam po sebi , odavno je na ovim prostorima postala samo bajka iz davnih, srećnijih vremena.  Mladi ljudi koji danas završavaju školu (bilo da se radi o srednjem ili visokom obrazovanju) susrešće se sa mnogo izazova …

EKONOMIJA
4
Predlog za smanjenje akcize na gorivo

Predsednici Vlade Republike Srbije Ministru finansija Ministru energetike Predlog za smanjenje akcize na gorivo Cena nafte na svetskom tržištu porasla je u poslednjih godinu dana 60%, što je vidljivo iz grafikona koji vam je verovatno dobro poznat. Imajući u vidu da je: 1. Tražnja za naftom na domaćem tržištu neelastična …