Ključ uspeha je u našim rukama

SAOPŠTENJE
1

Danas je u Medija centru u Beogradu predstavljeno ujedinjenje Socijaldemokratskog saveza i Pokreta centra. Ispred Socijaldemokratskog saveza novinarima se obratio Nebojša Leković, a ispred Pokreta centra obratili su se narodni poslanici Aleksandar Stevanović i Tatjana Macura.

Jedno od obećanja koja smo dali našim glasačima kada smo izabrani za narodne poslanike na listi grupe građana je i to da želimo da se ozbiljno bavimo politikom i da ćemo dati sve od sebe da od grupe građana napravimo stranku. To smo i uspeli.

Srbiji nije samo potrebna nova politička scena, već i nova politička kultura. Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute građankama i građanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele. Stvaramo stranku unutrašnje demokratije, kolektivnog rukovođenja, zasnovanu na poštovanju svakog člana. Negovaćemo kulturu kritičkog mišljenja pa ćemo biti stranka u kojoj su frakcije sastavni deo stranačkog života, a pravo na javno izdvojeno mišljenje u okviru programa stranke najnormalnija stvar. Uvođenje transparentne javne uprave počećemo prvo u sopstvenoj stranci.

Do sredine novembra javnosti ćemo predstaviti program stranke, a na prvoj Skupštini ćemo, u demokratskoj atmosferi i uz poziv svim članovima da uzmu aktivno učešće u unutarstranačkim izborima, izabrati rukovodstvo.

Osnovna programska načela koja će biti utkana u program stranke su: oslonac na domaća mala i srednja preduzeća kao ključ održivog razvoja i visokih stopa rasta, jasna podela na tržišnu privredu koja se bavi efikasnošću i socijalnu državu koja se bavi socijalnom sigurnošću, Srbija na Zapadu koja je potpuno integrisana i spremna da koristi šanse velikog tržišta koje joj se otvara, oslonac na inovacije i grane koje imaju visoku dodatu vrednost, Srbija kao ekološka država koju smo pozajmili od potomstva, regionalno pomirenje i najdublja saradnja sa susedima, kultura lične odgovornosti, zaštita ugroženih i diskriminisanih i javno vršenje javne vlasti.

Mi smo u centru nove političke kulture, a ključ stabilnosti i podsticaja modernog društva je u našim rukama.

 

 

Voleo bih da pozitivno iznenadite sa programom ali ne zaboravite da ljudi, pojedinci, ličnosti čine stranku, odnosno nose i žive ideju.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

87 − = 82

SAOPŠTENJE
Pokret Centra udruživanjem prerasta u Stranku Moderne Srbije

Spajanjem Socijaldemokratskog Saveza i Pokreta Centra, 14. decembra 2018. nastala je nova Stranka Moderne Srbije. Naše aktivnosti nadalje možete pratiti na veb adresi : moderna.org.rs. Related

SAOPŠTENJE
Roditeljima istina, građanima vladavina prava, neosnovano uhapšenima sloboda

Stranka moderne Srbije najoštrije osuđuje hapšenje roditelja Davida Dragičevića – oca Davora i majke Suzane Radanović, kao i policijsko nasilje nad građanima koji zajedno sa njima mesecima traže istinu o smrti njihovog sina Davida. Podržavamo mirne i civilizovane građanske napore Davora i Suzane Dragičević, pokreta “Pravda za Davida“, kao i …

SAOPŠTENJE
Pokret centra osuđuje pokušaj ubistva novinara portala “Žig”

Pokret centra najoštrije osuđuje vandalski napad i paljenje kuće lokalnog novinara portala „Žig“ iz Grocke, Milana Jovanovića. Napadačima nije bio dovoljan “Molotovljev koktel” koji su bacili na kuću, već su zapucali i na kućni prag kako bi dodatno zastrašili njega i njegovu suprugu i onemogućili im bezbedan izlazak iz kuće. …