Ključ uspeha je u našim rukama

SAOPŠTENJE
1

Danas je u Medija centru u Beogradu predstavljeno ujedinjenje Socijaldemokratskog saveza i Pokreta centra. Ispred Socijaldemokratskog saveza novinarima se obratio Nebojša Leković, a ispred Pokreta centra obratili su se narodni poslanici Aleksandar Stevanović i Tatjana Macura.

Jedno od obećanja koja smo dali našim glasačima kada smo izabrani za narodne poslanike na listi grupe građana je i to da želimo da se ozbiljno bavimo politikom i da ćemo dati sve od sebe da od grupe građana napravimo stranku. To smo i uspeli.

Srbiji nije samo potrebna nova politička scena, već i nova politička kultura. Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute građankama i građanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele. Stvaramo stranku unutrašnje demokratije, kolektivnog rukovođenja, zasnovanu na poštovanju svakog člana. Negovaćemo kulturu kritičkog mišljenja pa ćemo biti stranka u kojoj su frakcije sastavni deo stranačkog života, a pravo na javno izdvojeno mišljenje u okviru programa stranke najnormalnija stvar. Uvođenje transparentne javne uprave počećemo prvo u sopstvenoj stranci.

Do sredine novembra javnosti ćemo predstaviti program stranke, a na prvoj Skupštini ćemo, u demokratskoj atmosferi i uz poziv svim članovima da uzmu aktivno učešće u unutarstranačkim izborima, izabrati rukovodstvo.

Osnovna programska načela koja će biti utkana u program stranke su: oslonac na domaća mala i srednja preduzeća kao ključ održivog razvoja i visokih stopa rasta, jasna podela na tržišnu privredu koja se bavi efikasnošću i socijalnu državu koja se bavi socijalnom sigurnošću, Srbija na Zapadu koja je potpuno integrisana i spremna da koristi šanse velikog tržišta koje joj se otvara, oslonac na inovacije i grane koje imaju visoku dodatu vrednost, Srbija kao ekološka država koju smo pozajmili od potomstva, regionalno pomirenje i najdublja saradnja sa susedima, kultura lične odgovornosti, zaštita ugroženih i diskriminisanih i javno vršenje javne vlasti.

Mi smo u centru nove političke kulture, a ključ stabilnosti i podsticaja modernog društva je u našim rukama.

 

 

Voleo bih da pozitivno iznenadite sa programom ali ne zaboravite da ljudi, pojedinci, ličnosti čine stranku, odnosno nose i žive ideju.

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

SAOPŠTENJE
Tribina: Vrati mi MOJE penzije

U utorak 06.novembra 2018. godine u Plavoj sali Zastave-Poslovna zgrada(stara sala) u Kragujevcu, organizuje se tribina  “Vrati mi MOJE penzije” u organizaciji Pokreta Centra. Tribina se organizuje zbog: – odbijanja države da vrati otete delove penzija – ukidanja redovnog usklađivanja penzija i urušavanja Fonda PIO – opstrukcije Ustavnog suda – …

SAOPŠTENJE
Saopštenje za medije

Obaveštavamo javnost da danas u podne u Medija centru održavamo konferenciju na kojoj želimo i da zvanično predstavimo ujedinjenje dve političke organizacije – Socijaldemokratskog saveza i Pokreta centra. Javnosti će se obratiti Aleksandar Stevanović, Nebojša Leković i Tatjana Macura. Jedno od obećanja koja smo dali našim glasačima kada smo izabrani …

SAOPŠTENJE
1
Pokret centra podržava protest Inženjerske komore Srbije

Poslanička grupa “Pokreta centra” podržava protest Inženjerske komore Srbije i apel koji je vlastima uputio Evropski savet inženjerskih komora povodom najnovijih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, kojim se javna ovlaštenja poverena Inženjerskoj komori, kao strukovnoj organizaciji, prenose u nadležnost Vlade i ministarstava. Stav da Narodna skupština u …