Roditeljima istina, građanima vladavina prava, neosnovano uhapšenima sloboda

SAOPŠTENJE

Stranka moderne Srbije najoštrije osuđuje hapšenje roditelja Davida Dragičevića – oca Davora i majke Suzane Radanović, kao i policijsko nasilje nad građanima koji zajedno sa njima mesecima traže istinu o smrti njihovog sina Davida.

Podržavamo mirne i civilizovane građanske napore Davora i Suzane Dragičević, pokreta “Pravda za Davida“, kao i Muriza Memića, da saznaju istinu o smrti svoje dece.

Pridružujemo se Delegaciji Evropske Unije i Kancelariji specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini u dubokoj zabrinutosti povodom situacije u Banjaluci i posebno pozivamo tamošnje policijske organe da se suzdrže od nasilja prema svojim sugrađanima.

Ujedno skrećemo pažnju i na ovim povodom demonstrirano zabrinjavajuće odsustvo vladavine prava u Republici Srpskoj, čije rukovodstvo uživa nepodeljenu podršku vlasti u Republici Srbiji, predstavljajući se kao garant jedinstva i snage srpskog nacionalnog bića na Zapadnom Balkanu.

Stranka moderne Srbije privržena je istinskom negovanju fundamentalnih vrednosti na kojima se temelji Evropska unija. Nedopustivi su politički kompromisi sa tim vrednostima i nema tog političkog lidera ili političkog programa koji sme biti stavljen ispred vladavine prava i građanskih sloboda, kao osnovnih stubova društva koje želimo da gradimo u Republici Srbiji, Republici Srpskoj i celom regionu.

Stoga apelujemo i na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Bosni i Hercegovini da učine sve da se uspostavi vladavina prava, da se uskrati podrška svima koji to ometaju i da se pomogne roditeljima da saznaju istinu, a svi neosnovano uhapšeni oslobode.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

48 + = 52

SAOPŠTENJE
Pokret Centra udruživanjem prerasta u Stranku Moderne Srbije

Spajanjem Socijaldemokratskog Saveza i Pokreta Centra, 14. decembra 2018. nastala je nova Stranka Moderne Srbije. Naše aktivnosti nadalje možete pratiti na veb adresi : moderna.org.rs. Related

SAOPŠTENJE
Pokret centra osuđuje pokušaj ubistva novinara portala “Žig”

Pokret centra najoštrije osuđuje vandalski napad i paljenje kuće lokalnog novinara portala „Žig“ iz Grocke, Milana Jovanovića. Napadačima nije bio dovoljan “Molotovljev koktel” koji su bacili na kuću, već su zapucali i na kućni prag kako bi dodatno zastrašili njega i njegovu suprugu i onemogućili im bezbedan izlazak iz kuće. …

SAOPŠTENJE
3
Socijalno odgovornije budžetiranje je moguće – amandmani

Danas ćemo u Narodnoj Skupštini Republike Srbije ispred poslaničke grupe Pokret Centra predati amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu, sa sledećim izmenama: Ukidaju se kabineti svih potpredsednika Vlade RS, jer oni su i resorni ministri i kabinete imaju i u svojim ministarstvima. Ukidaju se resori tri ministra …